Ainsley Harriot

Tosty cynamonowe


Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia argentyńska

Tosty cynamonowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

chleb tostowy

100 ml sherry

2 jajka

skórka otarta z jednej cytryny

oliwa do smażenia

cukier wymieszany z cynamonem do posypania

creme fraiche albo gęsta kremówka

 

 

Przygotowanie:


Sherry wlać do głębokiego talerza. W drugim talerzu roztrzepać jajko ze skórką, otartą z cytryny. Na grillu lub kuchence rozgrzać oliwę na patelni. Szybko zanurzać chleb najpierw w sherry, następnie w jajku i smażyć z obu stron na złoto. Podawać z łyżką kremówki, posypane cynamonowym cukrem.

powrót

Podobne przepisy

Racuchy ze śliwkami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Placki i placuszki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Placki makaronowe
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Fiński naleśnik
Przepis z programu Kudłacze na motorach - wokół Bałtyku (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Desery
Croque monsieur
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Gryczane bliny ze śledziem
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Potrawy wigilijne, Śledzie
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.