Jacques Pépin

Tost melba


Przepis z programu Jacques Pepin: Nowe dania na szybko (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Tost melba
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Przygotowanie

Pokroić chrupiący chleb na kromki grubości 1 cm i opiec. Można chleb opiec dwukrotnie, aby był bardzo chrupiący. Po opieczeniu odkroić skórkę. Kromki ułożyć na blacie i ostrym nożem przekroić poziomo przez środek, aby uzyskać 2 cienkie jak wafel kawałki z jedną stroną opieczoną i jedną białą. Posmarować po białej stronie masłem lub pasztetem i podawać.



© Jacques Pepin

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.