Ainsley Harriot

Toskańskie kotleciki jagnięce


Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Toskańskie kotleciki jagnięce
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

½ kg mielonej jagnięciny

1 posiekana czerwona cebula

garść listków bazylii

2-3 posiekane ząbki czosnku

50 g suszonych pomidorów

pokrojonych na małe kawałki

55 g podprażonych na suchej patelni orzeszków piniowych

100 g pokruszonego na kawałki twardego koziego sera

kilka łyżek pokruszonego chleba lub bułki tartej

100 g pokrojonych listków szpinaku

pieprz i sól do smaku

2 łyżki oliwy

 

 

Przygotowanie:


Do miski włożyć składniki w podanej wyżej kolejności. Wyrobić rękoma, aby wszystko równo się połączyło. Formować płaskie kotleciki. Piec na średnio gorących węglach 12 do 15 minut (mniej więcej w połowie czasu pieczenia przewrócić na drugą stronę).

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.