David Gaboriaud

Tortille z warzywami, sardynkami i tuńczykiem


Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Placki i placuszki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

odsłon: 1088

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 tortille pszenne

1 marchewka bordowa pokrojona w zapałki

1 marchewka żółta pokrojona w zapałki

4 liście sałaty rzymskiej

½ papryki żółtej pokrojonej w paski

½ papryki czerwonej pokrojonej w paski

1 puszka tuńczyka w sosie własnym

1 puszka sardynek w oliwie z oliwek

mały korzeń galangalu, starty

1 łyżka miodu

1 łyżka octu białego

2 łyżki sosu sojowego

4 łyżki oliwy z oliwek

 

Przygotowanie:

Przygotuj dwie tortille z marchewkami, liśćmi sałaty rzymskiej i tuńczykiem. Pozostałe dwie przygotuj z papryką, liśćmi sałaty rzymskiej i sardynkami.
Sos – wymieszaj miód ze startym korzeniem galangalu, octem, oliwą i sosem sojowym.
Serwuj tortille na zimno z sosem.

powrót

Podobne przepisy

Lummur
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 36)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Placki i placuszki
kuchnia świata: Kuchnia skandynawska
Racuszki drożdżowe z cukrem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Placki i placuszki
Racuchy kukurydziane z awokado
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 51)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Placki i placuszki

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.