Tortille z warzywami, sardynkami i tuńczykiem

Tortille z warzywami, sardynkami i tuńczykiem
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

David Gaboriaud

Seria kulinarna:
David w Europie 2 (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski, Placki i placuszki
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 4 tortille pszenne
  • 1 marchewka bordowa pokrojona w zapałki
  • 1 marchewka żółta pokrojona w zapałki
  • 4 liście sałaty rzymskiej
  • ½ papryki żółtej pokrojonej w paski
  • ½ papryki czerwonej pokrojonej w paski
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 puszka sardynek w oliwie z oliwek
  • mały korzeń galangalu, starty
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka octu białego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 4 łyżki oliwy z oliwek

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Przygotuj dwie tortille z marchewkami, liśćmi sałaty rzymskiej i tuńczykiem. Pozostałe dwie przygotuj z papryką, liśćmi sałaty rzymskiej i sardynkami.
Sos – wymieszaj miód ze startym korzeniem galangalu, octem, oliwą i sosem sojowym.
Serwuj tortille na zimno z sosem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA