Jacek Sikora

Tort wiśniowy


Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Tort wiśniowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

3 czekoladowe blaty biszkoptowe

½ litra śmietanki 36%

3 tabliczki gorzkiej czekolady

2 szklanki wiśni z wiśniówki

2 kieliszki wiśniówki

 

Przygotowanie:

Nasączyć biszkopt wiśniówką. W garnku podgrzać pół litra śmietanki tortowej o zawartości 36% tłuszczu. W cieplej śmietance, rozpuścić 2 tabliczki gorzkiej czekolady. Masę ostudzić i chłodną włożyć na 10 minut do zamrażalnika, żeby odrobinę zesztywniała. Na nasączonych blatach kolejno układać masę i wiśnie. Całość pokryć czekoladą i udekorować pozostałymi wiśniami.

powrót

Podobne przepisy

Lilijki miodowe
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tarta z kozim serem i pomidorami
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Miętowy sernik z Ibizy
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Ciasto marchewkowe
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Pudding roladowy z brązowym cukrem
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko (odc.17)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.