Tort Pawłowej

Przepis z programu Mathew Hayden na domowym gruncie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia australijska

Tort Pawłowej
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 białka

350 g miałkiego cukru

1 łyżeczka skrobi kukurydzianej

1 łyżeczka octu

1 łyżeczka ekstraktu wanilii

3 łyżki stołowe wrzątku

300 ml bitej śmietany

truskawki przecięte na pół

2 marakuje

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 160°C. Wyłóż blachę pergaminem. Do dużej miski wlej białka, wsyp cukier i skrobię. Wlej ocet. Ubijaj elektrycznym mikserem. Dolej wrzątek. Ubij sztywną pianę. Przełóż na pergamin. Rozsmaruj łopatką, aż uzyskasz koło o średnicy 22 cm z lekkim wgłębieniem w środku. Piecz przez 20 minut, aż beza będzie złocista. Wyjmij z piekarnika i wystudź. Wsuń duży nóż pod bezę i ostrożnie przełóż na paterę. Nałóż bitą śmietanę i rozsmaruj po bezie. Przybierz truskawkami. Przetnij marakuje, wyjmij łyżką miąższ i nałóż na truskawki. Podawaj.

powrót

Podobne przepisy

Tarta jabłkowa z lodami
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Cukiniowe muffinki
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU bez cukru (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Muffinki
Ciasto czekoladowe z gęstą polewą
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Czekolada (odc. 28)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Tort dulce de leche
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 11)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Palmierki z ciasta francuskiego
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.6)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.