Torcik z sera ricotta z rodzynkami korynckimi i sosem karmelowym

Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Torcik z sera ricotta z rodzynkami korynckimi i sosem karmelowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 żółtek

150 g cukru

40 g mąki

1/2 litra mleka

1/2 torebki cukru waniliowego

starta skórka z jednej cytryny

 

 

Przygotowanie:


Przygotowujemy biszkopt: ucieramy żółtka z cukrem, dodajemy mąkę i delikatnie dodajemy ubite na pianę białka jaj. Rozprowadzamy równo ciasto biszkoptowe na blasze wyścielonej papierem do pieczenia wysmarowanym i posypanym mąką i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180-190°Celsjusza około 15 minut.

powrót

Podobne przepisy

Murzynek w czekoladzie
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania na walentynki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Wieniec z ciasta na focaccię z farszem
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Włoskie ciasto z polenty i ricotty
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Semla
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia skandynawska
Beza Pavlowa z owocami leśnymi
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Bezy
Tarta z jarmużem, oliwkami i fetą
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Tarty

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.