James  Martin

Torcik Pavlovej z białą czekoladą i owocami letnimi


Przepis z programu James Martin i jego ogród (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia australijska

Torcik Pavlovej z białą czekoladą i owocami letnimi
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Beza:

6 białek

200 g drobnego cukru

1 łyżeczka skrobi kukurydzianej



Nadzienie:

600 ml śmietany kremówki

100 g białej czekolady

125 g malin

50 g truskawek

50 g czerwonych porzeczek

50 g jagód

25 g czarnych porzeczek

2-3 gałązki mięty, do przybrania





Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 170°C. Wyłóż blachę matą silikonową, lub pergaminem. W stojącym mikserze ubij białka na sztywno na najwyższej szybkości. Zmniejsz prędkość i dodaj cukier i skrobię. Ponownie zwiększ prędkość i ubijaj, aż piana będzie bardzo sztywna. Przełóż pianę na blachę, wyrównaj szpatułką. Wstaw do piekarnika i od razu go wyłącz. Zostaw bezę w stygnącym piekarniku na 6-8 godzin, albo na całą noc. Ubij śmietanę na niezbyt sztywno. Roztop czekoladę w kąpieli wodnej. Ostrożnie przełóż gotową bezę na paterę. Posmaruj ją roztopioną czekoladą, a na wierzch nałóż bitą śmietanę i owoce. Udekoruj gałązkami mięty.



Przepis opracowany na podstawie programu \"James Martin i jego ogród\".

powrót

Podobne przepisy

Rabarbarowy deser parfait
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Truskawki z koglem moglem
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Gruszki pieczone w syropie z orzechami laskowymi
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko 2 (odc.3) seria II
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Crumble z borówką amerykańską
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Waniliowy budyń jaglany z malinami i jeżynami
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Migdały rocher
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.