Jola Słoma

Tofu z pomidorami


Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

odsłon: 4478

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 kostka tofu

3 pomidory

1 papryka czerwona

1 łyżeczka kminku mielonego

1 łyżeczka tymianku

1 łyżeczka curry

1 łyżka sosu sojowego

1 łyżka utartego pamezanu

sól do smaku

2 łyżki oleju

 

Przygotowanie:

Pokrojone tofu smażymy na oleju z dodatkiem curry, przez kilka minut, polewamy sosem sojowym, chwilę mieszamy i dorzucamy pokrojone pomidory i paprykę. Dorzucamy kminek, tymianek i sól. Smażymy aż pomidory zmiękną, od czasu do czasu mieszając. Na koniec posypujemy parmezanem.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.