Tobołki z sałaty i marynowanej papryki

Przepis z programu
trudność: brak

Tobołki z sałaty i marynowanej papryki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Marynowane papryki

1 duża czerwona papryka

1 duża pomarańczowa papryka

1 duża żółta papryka

3 łyżki oliwy extra vergine

1 ząbek czosnku, drobno posiekany

2 łyżki posiekanego koperku

1 łyżka octu ryżowego

sól pieprz



Tobołki z sałaty

12 liści sałaty masłowej

12 liści cykorii

12 długich źdźbeł szczypiorku



Przygotowanie

Rozgrzej grill. Zwilż całe papryki 1 łyżką oliwy i opiecz ze wszystkich stron, aż skórka poczernieje. Przełóż papryki do miski, przykryj szczelnie folią plastikową, pozostaw do ochłodzenia, a następnie obierz ze skórki i usuń gniazda nasienne. Pokrój papryki na cienkie paski i zamarynuj w mieszaninie pozostałych 2 łyżek oliwy, czosnku, koperku i octu ryżowego. Dopraw do smaku i wstaw do lodówki do chwili, kiedy będziesz przygotowywać tobołki z sałaty. Obetnij grube trzonki liści sałaty masłowej. Pośrodku każdego liścia sałaty ułóż liść cykorii, a na nim mniej więcej 2 łyżki marynowanej papryki. Zawiń liście sałaty w paczuszki i przewiąż źdźbłem szczypiorku. Przed podaniem przechowuj tobołki w lodówce.



© Anna Olson



powrót

Podobne przepisy

Barszcz czerwony
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Szybki barszcz czerwony
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
Barszcz czerwony i ziołowe ravioli
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Żeberka wieprzowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 odc. 1
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia polska
Żeberka po kowbojsku
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Żeberka wieprzowe w marynacie miso
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia japońska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.