Annabel  Langbein

Tłuczone ziemniaki z natką pietruszki


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

Tłuczone ziemniaki z natką pietruszki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

8 dużych ziemniaków

1 łyżeczka soli

2 łyżki miękkiego masła

4 łyżki oliwy

skórka starta z jednej cytryny

½ szklanki drobno pokrojonej natki pietruszki

sól i świeżo mielony pieprz



Przygotowanie:

Ziemniaki umyć i obrać. Pokroić na równej wielkości kawałki, włożyć do garnka, zalać wodą, posolić, przykryć, gotować do miękkości. Odcedzić, utłuc lub przecisnąć przez praskę do ziemniaków. Dodać masło, oliwę, skórkę z cytryny i natkę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Podawać.





powrót

Podobne przepisy

Proziaki lub fajarcarze
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Shakshuka
Ewa Chodakowska
Przepis z programu Be Active. Ewa Chodakowska 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Dania dietetyczne
Podpłomyki w terenie, bez stolnicy
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Inne, Pieczywo
Sakiewki z fetą
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania z grilla
Brukselka
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.