David Gaboriaud

Tiramisu z gruszkami i cantuccini podane w szklaneczkach


Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na walentynki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

odsłon: 2202

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

250 g mascarpone

2 żółtka

4 łyżeczki cukru

1 gruszka pokrojona w ćwiartki

1 espresso

8 cantuccini

1 łyżka miodu

20 g masła

starta skórka z połówki limonki

Przygotowanie:

Ubij żółtka z cukrem na kogel mogel. Dodaj mascarpone i wymieszaj. Odstaw masę do lodówki na minimum 2-3 godziny.
Podsmażaj gruszki na maśle kilka minut z obu stron, dodaj miód i skarmelizuj.
Każde ciasteczko cantuccini nasącz, zanurzając w kawie.
W szklaneczce układaj warstwowo cantuccini i przełóż masą z mascarpone. Na wierzchu połóż gruszki i posyp startą skórką z limonki.

powrót

Podobne przepisy

Pudding czekoladowy z rozmarynem
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia brytyjska
Bita śmietana z bezami i malinami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Smażone brzoskwinie
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Suflet czekoladowy z domowymi lodami bananowymi
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na walentynki, Lody
Banany w mleku kokosowym
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.