Tomasz Jakubiak

Terrina z porzeczkami w liściach musztardowca


Przepis z programu Jakubiak w sezonie 4 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę

odsłon: 6401

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 szt. ogórka

70 dag serka kremowego

150 g porzeczek

150 g łososia wędzonego

szczypiorek

skórka i sok z cytryny

liście musztardowca

2 łyżeczki żelatyny

 

 

Przygotowanie:

W misce wymieszaj serek z porzeczkami, skórką z cytryny, posiekanym szczypiorkiem, łososiem i rozpuszczoną w małej ilości letniej wody żelatyną. Dodaj drobno posiekanego ogórka. Dopraw pieprzem. Formę wyłóż folią spożywczą. Na folię wyłóż liście musztardowca i warstwę serka. Wierzch przykryj liśćmi musztardowca. Całość przykryj folią i wstaw do lodówki, aby stężało. Podawaj w plastrach posypane porzeczkami.

powrót

skomentuj przepis

ursi5

postów: 219

02.08.2012 20:03

CYTUJ

Terrina wygląda ciekawie wizualnie, ale skąd wziąć liście musztardowca?

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.