Ainsley Harriot

Tempura


Przepis z programu Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia portugalska, Kuchnia japońska

Tempura
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

surowe warzywa (kalafior

marchewka

pieczarki

słodki ziemniak

cukinie

papryka

liście szpinaku)

krewetki

olej do smażenia

4 łyżki mąki ziemniaczanej

2 białka

zimna woda

szczypta soli

 

 

Przygotowanie:


Pokroić warzywa na niezbyt wielkie kawałki. Białko roztrzepać z odrobiną soli i zimną wodą na pianę. Warzywa obtaczać w mące, zanurzać w pianie i smażyć na złoto w woku na oleju. Odsączyć na kratce na brzegu woka lub na talerzu, wyłożonym papierowym ręcznikiem.

powrót

Podobne przepisy

Ser typu camembert marynowany w oleju
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia czeska
Jajecznica po francusku
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Babeczki z ciasta francuskiego z jajkiem
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! wielkanoc
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Suflet z kozim serem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Carpaccio z marynowanego łososia
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.