Marieta  Marecka

Tatar


Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania na karnawał i imprezę

odsłon: 3682

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

ok. 600 g polędwicy wołowej

2 cebule

8 ogórków korniszonów

2-3 łyżki Maggi (lub sosu Worcestershire albo sosu sojowego)

4 surowe żółtka

sól

pieprz

2-3 oliwy z oliwek

(alternatywne dodatki: kapary, oliwki, marynowane grzybki, marynowana papryka)

Przygotowanie:

Mięso mielimy lub bardzo drobno siekamy. Wrzucamy do miski i doprawiamy świeżo mielonym pieprzem, Maggi lub sosem sojowym czy też Worcestershire, dosalamy, jeśli jest potrzeba, oraz dolewamy oliwę. Cebulę i korniszony drobno kroimy. Oddzielamy żółtka od białek. Na talerzu układamy krążek z mięsa o średnicy ok. 4-5 cm, na środku robimy dołek do którego wlewamy żółtko, a na około sypiemy warzywa. Podajemy lekko schłodzone.

powrót

Podobne przepisy

Chleb ze słonecznikiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia polska
Polędwica po budapeszteńsku
Gosia  Molska
Przepis z programu Po-smak świata: Węgry (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia węgierska
Chałka waniliowa z kruszonką
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia polska
Schab z octem balsamicznym
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kurczę w białym winie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.