Piotr Przykaza

Tatar ze śledzia


Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Tatar ze śledzia
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 szalotka

śledź

świeży majeranek lub oregano

kilka kropli soku z cytryny

1 łyżeczka cukru

 

Przygotowanie:

Drobno posiekać szalotkę, śledzia pokroić w drobną kostkę, 3-5 mm. Dodać świeży majeranek lub oregano, sok z cytryny (symbolicznie) i odrobinę cukru, dużo czarnego pieprzu, ewentualnie jak ktoś lubi trochę oleju, np. słonecznikowego. Podawać na grzankach, chlebie albo z gorącym ziemniakiem.

powrót

Podobne przepisy

Papilot z sandacza na ostro z ziołami
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Szaszłyki z żabnicy w zalewie z ziół prowansalskich
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Grillowane sardynki z koprem włoskim
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Rolada z dziczyzny z sosem z derenia
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.