Piotr Przykaza

Tatar ze śledzia


Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Tatar ze śledzia
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 szalotka

śledź

świeży majeranek lub oregano

kilka kropli soku z cytryny

1 łyżeczka cukru

 

Przygotowanie:

Drobno posiekać szalotkę, śledzia pokroić w drobną kostkę, 3-5 mm. Dodać świeży majeranek lub oregano, sok z cytryny (symbolicznie) i odrobinę cukru, dużo czarnego pieprzu, ewentualnie jak ktoś lubi trochę oleju, np. słonecznikowego. Podawać na grzankach, chlebie albo z gorącym ziemniakiem.

powrót

Podobne przepisy

Ośmiorniczki w czerwonym winie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.7)
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Grillowana makrela z warzywnym wrapem
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia skandynawska
Słodkie grzanki z kozim serem
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Przekąska kibbeh - Andrzej Czajka
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia libańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.