Marco Pierre  White

Tatar z sarniny


Przepis z programu Marco Pierre White odkrywa brytyjską kuchnię (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Tatar z sarniny
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

sarni comber

1 łyżeczka korniszonów

1 łyżeczka kaparów

1 łyżeczka posiekanej szalotki

1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki

1 łyżeczka posiekanego anchois

1 łyżeczka sosu Worcester

1 żółtko

sos tabasco

keczup

oliwa

sól

 

 

Przygotowanie:


Zemleć sarninę. Dodać kapary, korniszony, natkę, szalotkę i sos Worcester. Dodać tabasco, keczup i trochę oliwy do smaku. Doprawić solą. Dokładnie wymieszać. Ułożyć tatar na talerzu, na środku zrobić wgłębienie i ułożyć w nim żółtko.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.