Adam Chrząstowski

Tatar z łososia na sałatce z ogórka


Przepis z programu Adam po pracy (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie

odsłon: 48195

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

400 g fileta z łososia

5 łyżek siekanego koperku

2 łyżki siekanej bazylii

2 łyżki siekanej natki pietruszki

3 filety anchois

200 g ogórka

4 łyżki majonezu

sok z 1,5 cytryny

2 łyżki miodu

sól

pieprz

tabasco

 

Przygotowanie:

Mięso łososia oddzielić od skóry. Sprawdzić i usunąć ewentualne ości. Posiekać rybę i anchois. Wymieszać z 4 łyżkami koperku, bazylią i natką. Dodać sok z 1 cytryny, sól i pieprz. Wymieszać z majonezem i sprawdzić smak. Odstawić. Sok z ½ cytryny wymieszać z miodem i odrobiną soli. Ogórka pokroić w plastry i wymieszać z 1 łyżką koperku. Dodać sok z miodem i wymieszać. Tatara ułożyć na sałatce z ogórka i udekorować ziołami.

powrót

Podobne przepisy

Siekany śledź w aromacie gryki pod kołderką z bryndzy
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pączki z solonego dorsza
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zapiekanka rybna pachnąca dymem z serem ricotta
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Flądra z ogórkami i koprem
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 6
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Biała zupa rybna
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

#gabi123

14.02.2011 21:43


włocławek

CYTUJ

Tatar z łososia w tej wersji jest super !!!!
Jadłam na zaproszomnej kolacji u pzyjaciólki ,wyszedł Jej znakomicie!

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.