Adam Chrząstowski

Tatar z łososia na sałatce z ogórka


Przepis z programu Adam po pracy (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie

odsłon: 48055

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

400 g fileta z łososia

5 łyżek siekanego koperku

2 łyżki siekanej bazylii

2 łyżki siekanej natki pietruszki

3 filety anchois

200 g ogórka

4 łyżki majonezu

sok z 1,5 cytryny

2 łyżki miodu

sól

pieprz

tabasco

 

Przygotowanie:

Mięso łososia oddzielić od skóry. Sprawdzić i usunąć ewentualne ości. Posiekać rybę i anchois. Wymieszać z 4 łyżkami koperku, bazylią i natką. Dodać sok z 1 cytryny, sól i pieprz. Wymieszać z majonezem i sprawdzić smak. Odstawić. Sok z ½ cytryny wymieszać z miodem i odrobiną soli. Ogórka pokroić w plastry i wymieszać z 1 łyżką koperku. Dodać sok z miodem i wymieszać. Tatara ułożyć na sałatce z ogórka i udekorować ziołami.

powrót

Podobne przepisy

Carpaccio z tuńczyka w oliwie bazyliowej
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.11)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sum pod sosem z kiszonych ogórków i koperku
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia polska
Dorada w liściach winorośli
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Grillowany ostrobok i tabule z kalafiora i brokułu
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Roladka ze świeżych warzyw
Przepis z programu Dietosfera (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna

skomentuj przepis

#gabi123

14.02.2011 21:43


włocławek

CYTUJ

Tatar z łososia w tej wersji jest super !!!!
Jadłam na zaproszomnej kolacji u pzyjaciólki ,wyszedł Jej znakomicie!

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.