Tomasz Jakubiak

Tatar z dorsza i pstrąga z pszenno – kukurydzianymi chipsami


Przepis z programu Jakubiak lokalnie 4 odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę

Tatar z dorsza i pstrąga z pszenno – kukurydzianymi chipsami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

Składniki:

Tatar:

2 filety z dorsza bez skóry

filet z pstrąga bez skóry

1 mała surowa polska kiełbasa

surowy ogórek

ząbek czosnku

sok z cytryny

skórka z cytryny

oliwa

Chipsy:

0,5 szklanki mąki pszennej

0,5 szklanki mąki kukurydzianej

2 łyżki smalcu wieprzowego

kilka listków kolendry

woda

olej

Przygotowanie:

Filety pokrój i przełóż do miski. Posiekaj kiełbasę i podsmaż na pikantnej oliwie. Z ogórka usuń pestki i pokrój go w małą kosteczkę. Zetrzyj skórkę z cytryny i pokrój czosnek. Do ryby dodaj przestudzoną kiełbasę, ogórka, skórkę z cytryny i czosnek. Przygotuj chipsy. Połącz mąkę pszenną i kukurydzianą. Dodaj smalec, kolendrę i wodę. Wyrób ciasto, rozwałkuj i wytnij chipsy. Smaż je na głębokim tłuszczu. Smacznego!

powrót

Podobne przepisy

Grawlax z łososia z buraczkami
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Halibut na risotto z prawdziwków
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pstrąg wędzony w herbacie
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia irlandzka
Naleśniki z rybą i szpinakiem
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne
(odc.07)zapiekanka z dorsza
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.