Tatar wołowy ze smażonymi ziemniakami

Tatar wołowy
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

David Gaboriaud

Seria kulinarna:
David w Europie 5 (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z wołowiny
Kuchnia świata:
Kuchnia rumuńska

Składniki:

  • 300 g polędwicy wołowej
  • 1 szalotka
  • 2 ogórki kiszone
  • 2 łyżki orzechów włoskich
  • kilka listków lubczyku
  • kilka cienkich plasterków wędzonej słoniny
  • 2 łyżeczki musztardy Dijon
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
Dodatki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Szalotkę drobno posiekaj. Ogórki pokrój w drobną kosteczkę. Orzechy włoskie drobno posiekaj.
Mięso pokrój w kostkę ok. 1 cm grubości. W misce wymieszaj wszystkie składniki ze sobą. Wlej oliwę, dodaj musztardę, wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Odstaw do lodówki.

Ziemniaki pokrój w ćwiartki i podsmażaj na patelni na oleju przez kilka minut, aż się ładnie zarumienią.
Na koniec posyp ziemniaki serem bryndzą i smaż jeszcze chwilę aż się ser rozpuści. Dopraw pieprzem.
Serwuj tatar ze smażonymi ziemniakami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA