Tarty z karmelizowaną cebulą, ziemniakami i fetą

Tarty z karmelizowaną cebulą, ziemniakami i fetą
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 4.30

Przygotował:

Donna Hay

Seria kulinarna:
Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Nagrzać piekarnik do 180°C. Na oprószonym mąką blacie rozwałkować ciasto na grubość 5 mm. Wyciąć z ciasta dwa prostokąty o wymiarach 15 x 18 cm i przenieść je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować prostokąty ciasta konfiturą cebulową, zostawiając 2 cm wolnego brzegu. Ułożyć na cebuli plastry ziemniaków, fetę i pancettę, posypać rozmarynem, solą i pieprzem. Piec 25 minut, aż ciasto urośnie i będzie rumiane.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA