Donna Hay

Tarty z karmelizowaną cebulą, ziemniakami i fetą


Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Tarty z karmelizowaną cebulą, ziemniakami i fetą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

375 g mrożonego ciasta francuskiego

¾ szklanki (240 g) konfitury cebulowej

2 młode ziemniaki

obgotowane i pokrojone w grube plastry

100 g twardej

pokruszonej fety

4 plastry pancetty

2 łyżeczki świeżego rozmarynu

sól morska i grubo mielony czarny pieprz

 

Przygotowanie:

Nagrzać piekarnik do 180°C. Na oprószonym mąką blacie rozwałkować ciasto na grubość 5 mm. Wyciąć z ciasta dwa prostokąty o wymiarach 15 x 18 cm i przenieść je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować prostokąty ciasta konfiturą cebulową, zostawiając 2 cm wolnego brzegu. Ułożyć na cebuli plastry ziemniaków, fetę i pancettę, posypać rozmarynem, solą i pieprzem. Piec 25 minut, aż ciasto urośnie i będzie rumiane.

powrót

Podobne przepisy

Placki z leśnych grzybów
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kwiaty cukinii faszerowane mięsem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Nachos z domową salsą
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia meksykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.