Tartinki z sardynkami

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Tartinki z sardynkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 puszki sardynek w oleju

bagietka

cytryna

zimne masło

świeżo zmielony pieprz

 

Przygotowanie:

Otworzyć puszki, odlać nadmiar oleju i ustawić je na długim półmisku. Przekroić bagietkę wzdłuż, a potem na mniejsze kawałki. Opiec je lekko i ułożyć wokół puszek. Pokroić cytrynę w kliny i ułożyć na półmisku. Podawać z zimnym masłem i świeżo zmielonym pieprzem.

UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.