Tartinki z foie gras

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Tartinki z foie gras
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 plastry foie gras

8 lekko przysmażonych kawałków bagietki

kwiat solny

 

Przygotowanie:

Mocno rozgrzać patelnię. Usmażyć foie gras z obu stron, po ok. minuty na stronę. Ułożyć po połówce plastra na bagietkach i posypać solą.

UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.