Tarteletki z figami do sarniny

Tarteletki z figami do sarniny
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 200°C. Rozwałkuj ciasto francuskie na placek o grubości około trzech milimetrów. Pokrój w prostokąty, nakłuj widelcem, włóż do lodówki. Weź figi, odetnij ogonki, przetnij na pół. Rozciętą powierzchnię oprósz mąką. Wlej na patelnię olej arachidowy. Gdy silnie się rozgrzeje, usmaż figi tylko po rozciętej stronie. Ciasto posmaruj rozkłóconym jajkiem. Na każdym placku połóż trzy kawałki fig. Na owoce nałóż troszkę masła, każdy placek posyp łyżeczką cukru demerara i świeżo zmielonym, czarnym pieprzem. Tak przygotowane tarteletki można wstawić do lodówki i upiec tuż przed podaniem. Piecz przez 20 minut w rozgrzanym piekarniku. Podawaj do pieczonych mięs.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA