Tarta z łososiem, szpinakiem, grillowaną papryką, oscypkiem, kolendrą i pomidorami

Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Warsztaty smaku kuchni+: dania z ryby

Tarta z łososiem, szpinakiem, grillowaną papryką, oscypkiem, kolendrą i pomidorami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

filet z łososia bałtyckiego (ok. 450g)

250 g świeżego szpinaku

kilka pomidorów koktajlowych

papryka czerwona

2 ząbki czosnku

papryczka chili

250 g sera oscypek

250 ml słodkiej śmietanki 30%

2 jajka

300 g ciasta francuskiego

limonka

pęczek kolendry

sól

pieprz

oliwa z oliwek

 

 

Przygotowanie:


powrót

skomentuj przepis

#Scypek

09.12.2011 23:22


Nowy Targ

CYTUJ

Uscypki", "scypki", "cypki" toć to som nojprowdziywse oscypki, jakie sie u nos w chałupie z dziada pradziada robiło. Inośmy je tak dla konspiracyji nazwoli uscypkami, coby nom sie kontrolerzy złamania jakisik -unijnych norm ni dopatrzyli

#Pasterz łowiecek

09.12.2011 22:58


Zakopane

CYTUJ

Wszyscy Górale głosują na wspaniałą potrawę z "naszym" regionalnym oscypkiem!!!

#isia

05.12.2011 19:08


Sosnowiec

CYTUJ

mniam mniam:)

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.