Tarta z kremem migdałowym i malinami

Tarta z kremem migdałowym i malinami
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 61)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Ilość osób:
2

Składniki:

  • Ciasto:
  • 300 g przesianej mąki pszennej
  • 80 g drobnego cukru
  • 250 g miękkiego masła
  • 2 żółtka
  • 1 filiżanka mielonych migdałów
Nadzienie:
  • 150 g masła
  • pół filiżanki cukru
  • 2 jajka
  • 1 filiżanka mielonych migdałów
  • pół filiżanki mąki pszennej
  • 3 łyżki Nutelli
  • 1 opakowanie malin

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mielone migdały, masło, mąkę i żółtka umieścić w robocie kuchennym. Wyrobić ciasto. Owinąć je w papier do pieczenia i schłodzić. Następnie rozwałkować podsypując mąką. Przełożyć do formy, obciążyć i piec 15-20 minut w temperaturze 180°C.
Masło, cukier, jajka, mielone migdały i mąkę zmiksować na gładką masę. Dodać Nutellę i dokładnie wymieszać. Rozprowadzić na upieczonym spodzie i posypać malinami. Piec przez 15-20 minut w temperaturze 200°C. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Serwować z lodami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA