Tarta z karmelizowaną cebulą i kozim serem

Przepis z programu Przepisy z Niebiańskiej kuchni (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Tarta z karmelizowaną cebulą i kozim serem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

250 g kruchego ciasta – świeżego lub mrożonego

4 duże czerwone cebule

6 pieczonych ząbków czosnku

gałązka świeżego tymianku

2 jajka

150 ml mleka

125 g koziego sera

masło

 

 

Przygotowanie:


Podpiecz spód z kruchego ciasta. Podsmaż cebulę na oliwie aż zrobi się brązowa. Pokrusz kozi ser i dodaj go do pieczonego czosnku i karmelizowanej cebuli. Wymieszaj wszystko. Jajka roztrzep z mlekiem i dodaj do farszu. Przypraw go świeżym tymiankiem i rozsmaruj nadzienie na cieście. Piecz w 180 stopniach przez 25 minut.

powrót

Podobne przepisy

Plastry bakłażana
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Raita z burakami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.