Jacek Sikora

Tarta z czekoladą i chilli


Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Tarta z czekoladą i chilli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1/2 kostki masła

2 opakowania herbatników

20 dag gorzkiej czekolady

40 ml śmietany 36%

2 jajka

1 łyżkę płatków chilli

 

Przygotowanie:

Herbatniki pokruszyć i zagnieść z miękkim masłem. Na natłuszczoną formę równomiernie rozprowadzić masę herbatnikową i wstawić na 20 minut do lodówki. W mikserze połączyć śmietanę z jajkami na gładką masę. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać chilli. Połączyć rozpuszczoną czekoladę z masą śmietanową. Na schłodzonym spodzie ciasta rozprowadzić krem czekoladowy. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C, na ok. 45 minut.

powrót

Podobne przepisy

Pierniki
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Tarta z syropem klonowym i orzechami pekan
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Orzechy pekan (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Palmierki z ciasta francuskiego
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.6)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kruche ciastka cytrynowo - tymiankowe
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Wysooktanowe pakieciki z ciasta filo
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Słone rogaliki drożdżowe z owczym twarogiem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.