Agata Jędraszczak

Tarta z beszamelem, białą rybą i porami


Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Tarty

odsłon: 9959

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

gotowe kruche spody tarty

1,2 szklanki mleka

1/4 szklanki mąki

1/4 kostki masła

gałka muszkatołowa

sól

pieprz

masło do smażenia

oliwa

2 duży por (tylko białe części)

filet z dorsza

cytryna

 

Przygotowanie:

Przygotować sos beszamelowy. W rondelku rozpuścić masło, dodać mąkę i powoli dolewać mleko. Doprawić białym pieprzem i solą. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić pokrojone białe części pora i dusić przez moment nie dopuszczając do skarmelizowania. Por powinien pozostać biały, ale miękki i słodki. Pod koniec duszenia dodać rybę pokrojoną na małe kawałki (kostkę), zetrzeć skórkę cytrynową, dodać sól i pieprz. Na spodach od tarty układać pory razem z rybą, a całość równo pokryć beszamelem. Przed podaniem na stół zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 minut.

powrót

Podobne przepisy

Tarta czekoladowa ze spodem bez pieczenia
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Tarty
Tarta lotaryńska
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Tarty
Tarta czekoladowa z pastą pralinową i orzechami laskowymi
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Tarty
kuchnia świata: Kuchnia belgijska
Tarta z wędzonym łososiem, cukinią i koperkiem
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Tarty, Dobre dla dzieci
Tarta z jarmużem, oliwkami i fetą
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Tarty
Tarta z beszamelem, białą rybą i porami
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Tarty

skomentuj przepis

Alucha842

postów: 1

27.01.2012 00:37

CYTUJ

Pyszna tarta;-) Pozdrawiam

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.