James  Martin

Tarta szparagowa


Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.13)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Tarta szparagowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

(na tartę o średnicy 36 cm)

ok. 400g kruchego ciasta

masło do smarowania blachy

 

 

Przygotowanie:


Ciasto wałkujemy i wykładamy nim dno i brzegi wysmarowanej masłem okrągłej formy do pieczenia. Może wystawać poza krawędzie – nadmiar obetniemy na końcu. Przykrywamy ciasto papierem do pieczenia (o średnicy większej niż blaszka) i kładziemy na nim specjalne ciężarki do pieczenia lub suchą fasolę albo wsypujemy grubą warstwę mąki lub ryżu (żeby ciasto się nie wybrzuszyło). Pieczemy w 180 -190°C przez 15-20 minut.

powrót

Podobne przepisy

Pierogi z tofu gotowane na parze
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Ratatouille
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.