Tarta jabłkowa z lodami

Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Tarta jabłkowa z lodami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

200 g ciasta francuskiego

1 kg jabłek

100 g cukru gronowego

100 g cukru brązowego

cynamon

ziarna kardamonu

lody

 

 

Przygotowanie:


Z ciasta francuskiego wycinamy koła o średnicy 15 cm. Obrane jabłka kroimy na pół, wycinamy gniazda nasienne i kroimy na cienkie plasterki. Na cieście układamy jabłka, obficie posypujemy brązowym lub zwykłym cukrem, zmielonym kardamonem i cynamonem, pieczemy około 15-20 min. w 200 stopniach C .

powrót

Podobne przepisy

Szarlotka sypana
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia polska
Karmelowe napoleonki
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Karmel (odc.12)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.