Claire Robinson

Tarta dyniowo-imbirowa


Przepis z programu Wystarczy 5 składników (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Tarta dyniowo-imbirowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki:

55 ciasteczek imbirowych

6 łyżek masła

puszka puree z dyni

¾ miarki słodkiego mleka skondensowanego

2 żółtka



Przygotowanie:

Ciasteczka mielimy na proszek w robocie – powinniśmy otrzymać 2 i pół miarki proszku. Przesypujemy proszek do miski i dodajemy do niego 6 łyżek roztopionego masła i mieszamy. Masą wykładamy 22-u centymetrową formę do pieczenia i mocno ją ubijamy. To będzie spód ciasta. Całość wstawiamy na 10 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 190-u stopni Celsjusza. Puree z dyni przekładamy do miski. Dolewamy do niego mleko skondensowane. Ubijamy dwa żółtka, dodajemy je do masy i całość mieszamy. Masę wykładamy na podpieczony spód, całość pieczemy pół godzinę w piekarniku nagrzanym do temperatury 190-u stopni Celsjusza.

powrót

Podobne przepisy

Tian z warzyw prowansalskich
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Mielone z ciecierzycy
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Dania dietetyczne
Puree z ziemniaków
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Serduszka z mozarelii
Antonio  Carluccio
Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Neapol (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Fava - krem z grochu i oliwy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia grecka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.