Tarta czekoladowa z wiśniami

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 25)
trudność: łatwe

Tarta czekoladowa z wiśniami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Ciasto:

300 g przesianej mąki pszennej

80 g drobnego cukru

250 g miękkiego masła

2 żółtka

filiżanka mielonych migdałów



Nadzienie:

600 g czekolady

400 g masła

2 jajka

8 żółtek

120 g cukru



Przygotowanie:

Mielone migdały, masło, mąkę i żółtka zmiksować w robocie. Przełożyć na stolnicę i zagnieść. Zawinąć w folię, schłodzić, a potem rozwałkować podsypując mąką. Przełożyć ciasto do formy, obciążyć i piec przez 15-20 minut w temperaturze 180°C. Czekoladę i masło stopić w kąpieli wodnej. Mieszając dodać jajka, żółtka i cukier. Dodać wiśnie. Przelać nadzienie na upieczony wcześniej spód. Piec przez 30-40 minut w temperaturze 175°C.

powrót

Podobne przepisy

Barszcz czerwony
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Szybki barszcz czerwony
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
Barszcz czerwony i ziołowe ravioli
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Żeberka wieprzowe w marynacie miso
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Żeberka po kowbojsku
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Żeberka wieprzowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 odc. 1
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.