Laura Calder

Tarta cytrusowo - dyniowa


Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Tarta cytrusowo - dyniowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

upieczony spód tarty o średnicy 23 cm

500 ml ugotowanego miąższu dyni

250 ml crème fraîche

125 soku z czerwonych pomarańczy (lub mieszanka soków: grapefruitowego

pomarańczowego i cytrynowego)

185 ml cukru

2 jajka

1 łyżeczka wanilii

szczypta soli

szczypta gałki muszkatołowej

 

 

Przygotowanie:


Podgrzej piekarnik do temperatury 175°C. Utrzyj razem wszystkie składniki i wylej masę na spód tarty. Piecz 45 min, aż skórka stwardnieje. Wyjmij z piekarnika i ostudź. Podaj.

powrót

Podobne przepisy

Krem z dyni na mleczku kokosowym
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania z dyni
Aksamitna zupa z dyni na mleku kokosowym
Jola Słoma
Przepis z programu Jesienne ATELIER SMAKU (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z dyni

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.