Tapenada
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

1 szklanka wypestkowanych oliwek Kalamata

1 łyżka kaparów

1 pokrojony ząbek czosnku

skórka starta z połowy cytryny

3 anchois

¼ szklanki oliwy



Przygotowanie:

Wszystkie składniki umieścić w robocie kuchennym. Zmiksować na gładką masę. Dla uzyskania luźniejszej konsystencji dodać więcej oliwy. Ilość składników można dostosować do upodobań smakowych.





powrót

Podobne przepisy

Dip guacamole
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Dip tuńczykowo - miętowy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sos majonezowy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Majonez
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pasta jajeczna
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
(odc.016) sos do pizzy
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.