David Gaboriaud

Tapasy


Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

odsłon: 1191

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

kilka kromek bagietki grillowanej

4 plastry szynki długodojrzewającej Iberico

4 plastry sera owczego Manchego

½ gruszki pokrojonej w cienkie plastry

1 ząbek czosnku

oliwa z oliwek

1 kaszanka morcilla (hiszpański odpowiednik polskiej kaszanki, bez kaszy), pokrojona w grube plastry

1 cebula pokrojona w talarki

garść świeżego szpinaku

½ puszki ciecierzycy

1 łyżka rodzynek namoczonych w hiszpańskim occie Jerez

skórka z pomarańczy

sól

pieprz

Przygotowanie:

Tapas z szynką – podsmaż gruszkę na patelni. Wyciśnij czosnek na grillowane kromki bagietki. Na każdą połóż szynkę, ser i gruszkę. Całość polej oliwą i dopraw pieprzem.
Tapas z kaszanką morcilla – zeszklij cebulę na patelni, dodaj kaszankę i podsmażaj kilka minut. Następnie dodaj ciecierzycę, rodzynki i szpinak. Całość podsmaż minutę. Dopraw do smaku i dodaj skórki z pomarańczy. Serwuj od razu!

powrót

Podobne przepisy

Suszone chipsy z tortilli podawane z salsą pomidorowo–kolendrową
Przepis z programu Spalony? (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
(odc.02)pure z fasoli z sardelami
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Obsmażane ogórki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tapasy
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

skomentuj przepis

kinia1976

postów: 2

19.06.2016 10:10

CYTUJ

Gdzie w Andaluzji, w jakim mieście był Pan David

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.