Tajskie zielone curry z ryżem kokosowym

Przepis z programu W interesie mięsożercy
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Tajskie zielone curry z ryżem kokosowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500 g wołowiny

2 tajskie papryczki chilli

2 ząbki czosnku

1 szalotka

1 korzeń imbir

1 łodyga trawy cytrynowej

2 liście Kafiru

½ filiżanki mleka kokosowego

kolendra

szczypiorek

sok z limonki

oliwa

cukier palmowy

 

 

Przygotowanie:


Pokrój mięso w niewielkie, cienkie plastry. W garnku rozgrzej oliwę i wrzuć do niego mięso. Pamiętaj o mieszaniu. Dorzuć liście Kafiru. Posól i popieprz. Wlej pastę curry. Dodaj trochę cukru palmowego i mleka kokosowego. Wlej odrobinę wody i wszystko wymieszaj. Gotuj 30 - 40 minut. Podawaj z ryżem kokosowym i sałatką z papają.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.