Vienio

Tajskie wegańskie curry


Przepis z programu Ślinotok (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegańskie

Tajskie wegańskie curry
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

cebula

marchew

cukinia

pek choi

czerwona papryka

pół puszki mleka kokosowego

sos sojowy

natka kolendry

łyżka pasty curry

limonka

duża szklanka brązowego ryżu

Przygotowanie:

Na rozgrzany olej w rondlu wrzucamy dużą szklankę brązowego ryżu. Wrzątek w ilości 2 szklanek dodajemy, kiedy ryż nabierze temperatury. Przykrywamy przykrywką i gotujemy na małym ogniu. W woku lądują pokrojone warzywa, które smażymy do momentu, aż się przyrumienią.
Dodajemy sos sojowy oraz pastę curry (jedną łyżkę stołową).
Dodajemy pół dużej puszki mleka kokosowego. Mleko momentalnie rozpuszcza się. Powstaje aromatyczny sos.
Dodajemy sok z połowy limonki. Ryż ląduje w misce. Sos podajemy oddzielnie, ozdobiony natką kolendry.

powrót

Podobne przepisy

Sticky rice z truskawkami
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegańskie
Kaszotto potrójnie pomidorowe
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegańskie
Tajskie wegańskie curry
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegańskie

skomentuj przepis

sztambla

postów: 6

18.09.2015 12:57

CYTUJ

próbowałem, smacznie i prosto

barbod

postów: 8

16.09.2015 11:55

CYTUJ

wygląda świetnie, ale jak przetestuje przepis to się dowiem jak smakuje.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.