Janella  Purcell

Tajskie kotleciki rybne


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Tajskie kotleciki rybne
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

½ kg filetów z karmazyna albo lucjana

łyżka zielonej pasty curry

filiżanka pokrojonej fasolki szparagowej

2 pokrojone liście limetki kaffir

2 łyżki posiekanych korzeni

liści i łodyg kolendry

2 łyżki posiekanej dymki

jajko

2 łyżeczki soli morskiej

łyżeczka soku z limetki

oliwa

olej z kamelii

krokosza albo orzeszków ziemnych do smażenia

 

 

Przygotowanie:


Składniki zmiksować w robocie kuchennym. Formować kotleciki. Smażyć, aż będą złociste. Odwrócić i dosmażyć z drugiej strony.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.