Delia  Smith

Tajskie „paczuszki” z łososiem


Przepis z programu Delia na lato (odc.1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Tajskie „paczuszki” z łososiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

300 g świeżego łososia

łyżka posiekanej kolendry

ząbek czosnku

łyżeczka tartego imbiru

dymka

limonka

ciasto filo

masło

 

 

Przygotowanie:


Mieszamy kolendrę, zmiażdżony czosnek, imbir, posiekaną dymkę, oraz otartą skórkę i sok z limonki.
Arkusz ciasta filo smarujemy roztopionym masłem, przykrywamy drugim arkuszem i ponownie smarujemy masłem. 150-gramowy kawałek łososia kładziemy na cieście i pokrywamy połową mieszanki. Rybę zawijamy w ciasto, formując paczuszkę i wyrównując brzegi. Przygotowujemy drugą taką „paczuszkę”, smarujemy obie masłem i pieczemy 20 – 25 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza, aż będą złociste.

powrót

Podobne przepisy

Śledź w musztardzie z ziemniaczanym plackiem
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 6
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia polska
Grillowane faszerowane kalmary
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Owoce morza, Dania z grilla
Szaszłyki z żabnicy z boczkiem i ziołami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Papilot z sandacza na ostro z ziołami
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Smażony okoń morski z sosem z czerwonej papryki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 15)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Filety z makreli w liściach dzikiego czosnku
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.