Bill Granger

Tajska sałatka z ośmiornicy


Przepis z programu Kuchnia Billa Długie upalne dni (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Tajska sałatka z ośmiornicy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

małe ośmiorniczki

oliwa

sól i pieprz

świeża mięta i kolendra

sałata rzymska

 

 

Przygotowanie:


Pokroić drobno korzenie kolendry, czosnek, dymkę i papryczkę, a następnie utrzeć z solą w moździerzu lub drobno posiekać. Przełożyć do miseczki, dodać brązowy cukier i sos rybny oraz sok z limonki, wymieszać, aby cukier się rozpuścił.
Ośmiorniczki pokropić oliwą, przyprawić solą i pieprzem, a następnie upiec na grillu lub na patelni grillowej. Przełożyć do miski, dodać liście mięty i kolendry, polać dressingiem i wymieszać.

powrót

Podobne przepisy

Mule w białym winie
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Dania na walentynki
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Tajska sałatka z ośmiornicy
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Długie upalne dni (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Roladki z wermiszelem i krewetkami
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.