Bill Granger

Tajska sałatka z ośmiornicy


Przepis z programu Kuchnia Billa Długie upalne dni (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Tajska sałatka z ośmiornicy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

małe ośmiorniczki

oliwa

sól i pieprz

świeża mięta i kolendra

sałata rzymska

 

 

Przygotowanie:


Pokroić drobno korzenie kolendry, czosnek, dymkę i papryczkę, a następnie utrzeć z solą w moździerzu lub drobno posiekać. Przełożyć do miseczki, dodać brązowy cukier i sos rybny oraz sok z limonki, wymieszać, aby cukier się rozpuścił.
Ośmiorniczki pokropić oliwą, przyprawić solą i pieprzem, a następnie upiec na grillu lub na patelni grillowej. Przełożyć do miski, dodać liście mięty i kolendry, polać dressingiem i wymieszać.

powrót

Podobne przepisy

Krewetki w majonezie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Drabinki z krewetek i papryczek jalapeno
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.3)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Pasztet z krewetek
Rick Stein
Przepis z programu Morska odyseja Ricka Steina (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zupa krewetkowa z makaronem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Owoce morza
Owoce morza w papierowym zawiniątku
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 55)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.