Tajska sałatka z krewetkami i arbuzem

Przepis z programu Ideał
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Tajska sałatka z krewetkami i arbuzem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 garść surowych orzeszków ziemnych

bez skórek

12-16 dużych surowych krewetek

obranych i lekko nasmarowanych olejem

odrobina sosu rybnego

sok z limonki

1 średni arbuz

pozbawiony łupiny i pestek

pokrojony na kawałki 3 cm

1 duża czerwona chili

pozbawiona nasion i drobno pokrojona

2 łodygi trawy cytrynowej

z usuniętą twardą końcówką i zewnętrzną warstwą

kawałek świeżego imbiru o długości 2,5 cm

obrany i starty

3 łodygi dymki

drobno posiekane

15 listków mięty

20 listków kolendry

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Połóż orzeszki na blasze i praż 3-4 minuty w piekarniku, aż się lekko zrumienią. Wyjmij, ostudź i grubo posiekaj.

powrót

Podobne przepisy

Kalmary faszerowane
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.24)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Suflety krabowe
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.3)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Ostrygi z marynowaną szalotką
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.