Lucinda Scala  Quinn

Tacos


Przepis z programu Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

Tacos
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

główka rzymskiej sałaty pokrojonej w paski (przechowywać w lodówce)

8 rzodkiewek cienko pokrojonych (ok ¾ szklanki)

1 szklanka świeżej natki kolendry plus trochę do dekoracji

3 limonki w cząstkach

½ kg sera: queso fresco lub Monterey Jack

rozdrobnionego

200 gramów śmietany

salsa z pieczonych pomidorów

salsa verde

salsa cruda

wieprzowina carnitas

gotowany kurczak

1 lub 2 paczki kukurydzianych tortilli (12 placków)

 

 

Przygotowanie:


Ułożyć sałatę, rzodkiewki i kolendrę na dużym półmisku. Limonki, ser, śmietanę i sosy salsa wyłożyć do osobnych miseczek. Kurczaka i wieprzowinę podgrzać i podawać w ogrzanych naczyniach. Kurczaka posypać kolendrą. Opiekać kolejno tortille na gorącej patelni albo bezpośrednio nad płomieniem, 15-20 sekund po każdej stronie. Odkładać zawijając w ręcznik, żeby były ciepłe. Podać wszystkie składniki tak, aby goście sami mogli nadziewać swoje tacos.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.