Agnieszka Kręglicka

Tabule


Przepis z programu Para w kuchni (odc.14)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia arabska

Tabule
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kasza kuskus instant

czerwona papryka

zielony ogórek

czerwona cebula

natka pietruszki

kolendry

świeżej mięty

cytryna

sól

pieprz do smaku

 

 

Przygotowanie:


Kaszkę kuskus instant zalać oliwą i wrzątkiem, tak by była przykryta płynem. Odstawić i poczekać, aż zmięknie. Ostudzony kuskus wzruszyć widelcem, by rozsypał się na pojedyncze ziarenka. W bardzo drobną kostkę pokroić czerwoną paprykę, świeżego ogórka, czerwoną cebulę i dodać dużo naci pietruszki, kolendry i świeżej mięty. Wymieszać wszystkie składniki, doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

powrót

Podobne przepisy

Placki gryczane z warzywnym gulaszem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Warzywa faszerowane
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Marchewka z groszkiem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Sałatka ostro–słodka
Przepis z programu Floyd w Indiach Mumbai (odc. 3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Kutia
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.