Agnieszka Kręglicka

Tabule


Przepis z programu Para w kuchni (odc.14)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia arabska

Tabule
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kasza kuskus instant

czerwona papryka

zielony ogórek

czerwona cebula

natka pietruszki

kolendry

świeżej mięty

cytryna

sól

pieprz do smaku

 

 

Przygotowanie:


Kaszkę kuskus instant zalać oliwą i wrzątkiem, tak by była przykryta płynem. Odstawić i poczekać, aż zmięknie. Ostudzony kuskus wzruszyć widelcem, by rozsypał się na pojedyncze ziarenka. W bardzo drobną kostkę pokroić czerwoną paprykę, świeżego ogórka, czerwoną cebulę i dodać dużo naci pietruszki, kolendry i świeżej mięty. Wymieszać wszystkie składniki, doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

powrót

Podobne przepisy

Tortille
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.6)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Pomidory nadziewane malinami
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.23)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski, Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Gryczane bliny ze śledziem
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Potrawy wigilijne, Śledzie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pan bagnat
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Racuchy ze śliwkami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Placki i placuszki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Fasolka szparagowa z kukurydzą
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.