Szyszki czekoladowo-pekanowe

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

Szyszki czekoladowo-pekanowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki:

pół filiżanki pekanów

500 g organicznej gorzkiej czekolady bez dodatku nabiału

6 filiżanek preparowanego ryżu albo prosa bez dodatku siarki

pół filiżanki koryntek



Przygotowanie:

Orzechy uprażyć w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Ostudzić i posiekać. Czekoladę stopić w kąpieli wodnej, następnie dodać do niej pekany, ryż i koryntki. Wymieszać, przełożyć do małych foremek i odstawić do ostygnięcia.



powrót

Podobne przepisy

Kaszubska drożdżówka z jabłkami
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Tarta owocowa ,,tutti  fruti,,
Bożena Sikoń
Przepis z programu Łakocie Bożeny Sikoń 2 (odc. 2)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Pierniki
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.