Szyszki czekoladowo-pekanowe

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

Szyszki czekoladowo-pekanowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki:

pół filiżanki pekanów

500 g organicznej gorzkiej czekolady bez dodatku nabiału

6 filiżanek preparowanego ryżu albo prosa bez dodatku siarki

pół filiżanki koryntek



Przygotowanie:

Orzechy uprażyć w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Ostudzić i posiekać. Czekoladę stopić w kąpieli wodnej, następnie dodać do niej pekany, ryż i koryntki. Wymieszać, przełożyć do małych foremek i odstawić do ostygnięcia.



powrót

Podobne przepisy

Pain de Genes z gruszkami i galaretką z czerwonego wina
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tarta z truskawkami i rabarbarem
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Jabłkowa tarta tatin
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ciasto parzone z leśnymi owocami i twarogiem
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 01
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia polska
Tarta cytrynowa
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tort poczwórnie czekoladowy
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania na walentynki

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.