James  Martin

Szynka wieprzowa pieczona w miodzie


Przepis z programu Uczty z Jamesem Martinem (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne

Szynka wieprzowa pieczona w miodzie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 szynka wieprzowa

4 łyżki miodu

4 łyżki ziarnistej musztardy

4 łyżki oliwy

kilka goździków

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 180°C. Wymieszaj miód z musztardą. Dolej oliwę i wymieszaj. Szynkę ułóż w brytfannie. Posmaruj glazurą. Wbij goździki. Wstaw do piekarnika. Długość pieczenia zależy od wielkości szynki. Powinna być rumiana i soczysta.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.