Agnieszka Kręglicka

Szynka świąteczna


Przepis z programu Para w kuchni (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska

Szynka świąteczna
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

cała szynka z kością

Marynata

pół szklanki oleju lub oliwy

szklanka białego wina – wytrawnego

pól szklanki octu

dwie cebule

6 ząbków czosnku

pół szklanki cukru

sól

ziele angielskie

liść laurowy

goździki

Przygotowanie:

Piec około 2,5 – 3 godziny w piekarniku nagrzanym od 160 do 180 stopni C.

powrót

Podobne przepisy

Krem z młodych ziemniaków i młodego pora
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Krem chrzanowo-ziemniaczany z chrustem z szynki
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pasta z szynką
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Babka kakaowa
Marieta  Marecka
Przepis z programu Mała Improwizacja (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Potrawy wielkanocne, Babki i babeczki, Ciasta wielkanocne
Wielkanocny omlet z pieca
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 5 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Potrawy wielkanocne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.