Agnieszka Kręglicka

Szynka parmeńska z melonem lub grissini


Przepis z programu Para w kuchni (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Szynka parmeńska z melonem lub grissini
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

szynka parmeńska

melon / paluszki drożdżowe Grissini

sałata rukola

 

 

Przygotowanie:


Należy owijać melona szynką w ostatniej chwili lub podać na tym samym półmisku osobno, tak, aby goście sami łączyli te dwa składniki, ponieważ od soku z melona szynka zwilgotnieje i straci przyjemną fakturę. Melon powinien być słodki i dojrzały.
Kiedy podaje się szynkę z paluchami drożdżowymi grissini dzieje się podobnie, z tym, że to szynka oddaje wilgoć suchym paluchom i tracą one chrupkość. Należy tego unikać, więc najlepiej jeśli goście sami owijają grissini plasterkiem szynki i dodają kilka gałązek rukoli.

powrót

Podobne przepisy

Oscypek z ziemniakami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni Slow food (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Carpaccio z buraków, oscypka i jeżyn
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Wieża z kanapek
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Nachos z domową salsą
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia meksykańska
Tartinki z oliwkami i orzechami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Omlet japoński
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia japońska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.