Agnieszka Kręglicka

Szynka parmeńska z melonem lub grissini


Przepis z programu Para w kuchni (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Szynka parmeńska z melonem lub grissini
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

szynka parmeńska

melon / paluszki drożdżowe Grissini

sałata rukola

 

 

Przygotowanie:


Należy owijać melona szynką w ostatniej chwili lub podać na tym samym półmisku osobno, tak, aby goście sami łączyli te dwa składniki, ponieważ od soku z melona szynka zwilgotnieje i straci przyjemną fakturę. Melon powinien być słodki i dojrzały.
Kiedy podaje się szynkę z paluchami drożdżowymi grissini dzieje się podobnie, z tym, że to szynka oddaje wilgoć suchym paluchom i tracą one chrupkość. Należy tego unikać, więc najlepiej jeśli goście sami owijają grissini plasterkiem szynki i dodają kilka gałązek rukoli.

powrót

Podobne przepisy

Irlandzki colcannon
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia irlandzka
Kasza manna na mleku
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Wiosenne roladki na zimno
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.25)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Bita śmietana z bezami i malinami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.