Agnieszka Kręglicka

Szynka parmeńska z melonem lub grissini


Przepis z programu Para w kuchni (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Szynka parmeńska z melonem lub grissini
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

szynka parmeńska

melon / paluszki drożdżowe Grissini

sałata rukola

 

 

Przygotowanie:


Należy owijać melona szynką w ostatniej chwili lub podać na tym samym półmisku osobno, tak, aby goście sami łączyli te dwa składniki, ponieważ od soku z melona szynka zwilgotnieje i straci przyjemną fakturę. Melon powinien być słodki i dojrzały.
Kiedy podaje się szynkę z paluchami drożdżowymi grissini dzieje się podobnie, z tym, że to szynka oddaje wilgoć suchym paluchom i tracą one chrupkość. Należy tego unikać, więc najlepiej jeśli goście sami owijają grissini plasterkiem szynki i dodają kilka gałązek rukoli.

powrót

Podobne przepisy

Roladka ze świeżych warzyw
Przepis z programu Dietosfera (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Karczochy z prosciutto
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Bezy z kremem bananowym
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na karnawał i imprezę, Bezy
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Nachos z domową salsą
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia meksykańska
Szparagi w sosie pomarańczowym
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania na walentynki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.