Kinga Paruzel

Szybka zupa gulaszowa z makaronem


Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

odsłon: 20162

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 1
średnia głosów: 4.0

Składniki:

500 g chudej wołowiny

1 cebula

3 ząbki czosnku

1 puszka pomidorów w całości

1 l bulionu wołowego

makaron gniazdka nitki

pół szklanki mieszanki warzywnej: groszek, marchew, kukurydza

150 g kwaśnej śmietany 18%

pietruszka

3 łyżki oleju

sól i pieprz

 

Przygotowanie:

Wołowinę umyj i osusz. Mięso i cebulę pokrój w kostkę. Dużą patelnię lub wok postaw na ogniu i rozgrzej. Dodaj 2 łyżki oleju i wrzuć pokrojone mięso. Obsmaż je dokładnie z każdej strony na brązowy kolor, następnie dodaj cebulę i smaż cały czas mieszając, aż cebula się zeszkli. Do mięsa wlej bulion wołowy i pomidory z puszki. Gotuj zupę ok. 20-30 min, tak by mięso zrobiło się miękkie. Po tym czasie dodaj mrożoną mieszankę groszku, kukurydzy i marchewki. Następnie bezpośrednio do zupy wsyp makaron. Całość dopraw solą i pieprzem i dodaj łyżkę kwaśnej śmietany. Gotuj jeszcze chwilę na wolnym ogniu, tak by śmietana się nie zważyła. Gotową zupę wlej do misek, posyp pociętą pietruszką i polej odrobiną śmietany.

powrót

Podobne przepisy

Bulion z pulpetami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Kremowa zupa szparagowa - Monika Błotnicka
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Rosół z gęsi z makaronem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy, Dania z gęsiny
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pomidorowa fasolowa z zacierkami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Zupa migdałowa
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 60)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Chłodnik pomidorowy z kuskusem
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.