Marieta  Marecka

Szybka pasta z wędzonej ryby z jajkiem


Przepis z programu Mała Improwizacja (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Sosy, kremy, pasty, Potrawy wielkanocne

Szybka pasta z wędzonej ryby z jajkiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 wędzony pstrąg (300 g)

ok. 80 g masła Lurpak Klasyczne

3 jajka na twardo

sól

pieprz

1 płaska łyżeczka mielonego kopru włoskiego

szczypta mielonego kuminu

pół pęczka szczypiorku

kilka listków mięty

 

Do podania:

kilka kromek chleba pszennego lub razowego

ogórek świeży

pęczek koperku

micro listki jarmużu

 

Przygotowanie:

Mięso ryby oddzielić od ości i pozbawić skóry, przełożyć do malaksera i dodać mielony koper włoski, kumin, sól, pieprz i miksować.
W trakcie miksowania dodawać kawałki masła oraz drobno pokrojone jaja na twardo.
Miętę, szczypiorek poszatkować i dodać do pasty rybnej.
Z kromek chleba wyciąć grzanki w kształcie koła. Patelnię rozgrzać, dodać masło, smażyć grzanki na złoty kolor.
Pastę serwować na grzance, ozdobioną świeżym ogórkiem, koperkiem i micro listkami jarmużu.

powrót

Podobne przepisy

Podstawowy beszamel
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Pasta z szynką
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Majonez
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Smalec z białej fasoli
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 3 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Ciasta wegańskie
Ajvar
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Przetwory, Dania dietetyczne, Dania wegańskie
Amerykański dressing z sera pleśniowego
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.